NAPRAVITE sami čokoladne mrvice! Domaće se bolje nego one iz prodavnice

Shuterstock

13:57 Recepti 0

Bonapeti | 07. 10. 2020.

NAPRAVITE sami čokoladne mrvice! Domaće se bolje nego one iz prodavnice

Ideja da sami napravite čokoladne mrvice, zaista deluje apsurdna, pogotovu ako se zna da ih možete kupiti u skoro svakoj prodavnici

Ideja da sami napravite čokoladne mrvice, zaista deluje apsurdna, pogotovu ako se zna da ih možete kupiti u skoro svakoj prodavnici.

Uprkos tome, ako imate potrebe ili jednostavno imate želju da ukrasite kolače, koje često pravite, dobro je da naučite kako da mrvice pripremite sami.

Pored toga, dešava se da proizvodi koje ste kupili u prodavnici imaju potpuno nejasne sastojke, konzervanse i boje, koji su štetni za zdravlje, a priznaćete da nema ničeg lepšeg od domaće pripremljenih stvari.Normalno, da pripremite čokoladne mrvice na način kako se one pripremaju u fabrikama i da izgledaju kako izgledaju, nije lak zadatak, pa ih možete zameniti rendanom čokoladom, koja je najlakši način. Estetski izgled je drugačiji, ali i prirodniji i lepši.

Ako ste ipak rešili da napravite čokoladne mrvice, možete da oprobate dole navedene recepte, ali imajte na umu da za formiranje mrvica treba da imate špric za kolače sa veoma tankim vrhom ili da koristite medicinski špric. Evo i kakve smese možete da probate, kako bi napravili čokoladne mrvice.

Shuterstock

Recept 1

Čokoladne mrvice napravljene od prave čokolade

Potrebna vam je čokolada za kuvanje. I obična čokolada će vam biti dovoljna da završite posao, jer se sa njom lakše radi. Najvažnije je da ona bude dobro temperirana, što znači da ne bude ni previše tvrda, ni previše mekana.

Kada ste zagrejali čokoladu i ponovo je ohladili, treba da je prebacite u špric za kolače sa najmanjim mogužim vrhom i da napravite tanke prutiće na papiru za pečenje, koju ćete kasnije da stavite u frižider. Kada prođe otprilike 30-40 minuta, pritići će se lako odlepiti od papira i biće spremne za korišćenje.

Recept 2

Čokoladne mrvice napravljene od šećerne glazure – Fondana

Fondan pripremite od 500 g šećera, 250 ml vode i kakaa u zavisnosti od toga koliko tamne mrvice želite. Prva dva sastojka promešajte i stavite da se kuvaju uz neprestano mešanje. Kada dobijete gusti sirup, dodajte kakao i ponovo sve promešajte. Sačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.