STARI RECEPT ZA NAJBOLJU BAKLAVU SA VIŠNJAMA! Ukusna poslastica na drugačiji NAČIN - ovakvu do sada još NISTE PROBALI!

Printscreen You Tube/IGY THE COOK

17:22 Recepti 0

Igythecook | 07. 10. 2020.

STARI RECEPT ZA NAJBOLJU BAKLAVU SA VIŠNJAMA! Ukusna poslastica na drugačiji NAČIN - ovakvu do sada još NISTE PROBALI!

Uživaćete u svakom zalogaju!

Spoj savršenih sastojaka u samo jednom kolaču.

Sastojci:

- 6 kora

- 500 gr višanja

- 400 ml vode
- 400 gr šećera
- 2-3 koluta pomorandže
- Vanilin šećer
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 100 ml ulja
- 70 gr griza
- 150 ml jogurta
- 10 gr praška za pecivo

Printscreen You Tube/IGY THE COOK

Priprema:

Nparaviti agdu. Pomеšati vodu, šećer, vanilin šećer i par kolutova pomorandže. Kuvati 15-20 minuta pa ostaviti da se ohladi. Pomešati jaja, šećer, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo. Uzeti jednu koru i namazati filom, staviti preko drugu koru i ponoviti postupak, staviti treću koru i na nju posuti višnje, urolovati i staviti u nauljen pleh, premazati kremom. Peći na 190 oko 40 minuta ili dok ne dobije boju. Na kraju preliti ohlađenim šerbetom ili agdom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.