• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: baki

29.10.2020

08:35

(VIDEO) PLETENA POGAČA KORAK PO KORAK! Mekana i ukusna

Recepti

(VIDEO) PLETENA POGAČA KORAK PO KORAK! Mekana i ukusna

Podeli vest

Kako odoleti domaćoj pogači?

Potrebno je:


300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli

1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja

Foto: bakina kuhinja

Priprema:

U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste..
Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm. 

Na sredinu stola  poredjati 6 valjka a preko njih takodje 6 valjka ..
Pletenje same pogače pogledajte na kanalu  nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo. 

Pogaču staviti u pleh 22cm  koju ste obložili pek papirom.. 

Pokriti  folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija