
Printscreen You Tube/bakina kuhinja
PODVARAK SAMO ZA GURMANE! Bogat, pun mesa, suve SLANINE, KOBASICA... /VIDEO/
Zašto podvarak samo za gurmane? Podvarak je bogat, pun mesa, suve slanine, kobasica, a to je omiljena hrana gurmana. Ako i vi volite ovako kvalitetnu hranu onda ste na pravom mestu...
Potrebno je za podvarak:



2 glavice kiselog kupusa Shutterstock
glavica crnoga luka
kašika masti
svežeg mesa po izboru (piletina, krmenadle)
200 g suve slanine
200 g suvih kobasica
lorber, biber
Priprema:
Na masti ispržiti sitno seckan luk, pa dodati seckanu slaninu i kobasice. Kad se uprže dodati sirovo meso, piletinu i krmenadne. Dodati malo vode i poklopiti da se dinsta 30 minuta. Kupus iseći na tanke rezance, pa dodati uz meso. Dinstati još malo i na kraju staviti nekoliko lista lorbera i malo sitno mlevenog bibera. Sve izmešati i dinstati još 5-6 minuta da uvru, pa preručiti u đuveč ili šerpu koja ide u rernu. Šerpu ušuškati sa folijom i staviti da se peče na 180 stepeni oko pola sata. Kad je meso zapečeno podvarak je gotov. Servirati uz dobru vruću proju.


Prijatno!
POGLEDAJTE VIDEO:
JAJA BENEDIKT - Doručak dostojan kraljeva! /RECEPT/
BAKLAVE sa SUVIM ŠLJIVAMA i CIMETOM - Poslastica ZA DUŠU i telo! /RECEPT/
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Petak, 25. 12. 2020.