• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.01.2021

12:00

Špagete sa ĆUFTICAMA u paradajz SOSU! Tanjir da poližete! /RECEPT/

Recepti

Špagete sa ĆUFTICAMA u paradajz SOSU! Tanjir da poližete! /RECEPT/

Podeli vest

Špagete sa ćufticama u paradajz sosu je italijanski klasik za sva vremena. Trik sa ćuftama je da budu male. Ne morate koristiti kafenu kačičicu za merenje, ali je to otprilike idealna količina...

Sastojci:

pakovanje testenine

Za ćuftice:

500 g mešanog mlevenog mesa

jaje

2 kašike melevonog parmezana

3 kašike prezli, čen belog luka, sitno iseckan

kašika organa

Foto: pexels.com

kašičica soli, malo bibera

Za sos:

crni luk

2 čena belog luka

kašičica origana

kašika putera, maslinovo ulje

700 g paradajz soka ili pelata

Foto: Pixabay

3/4 šolje vode

prstohvat šećera

sos i biber

1/3 šolje punomasnog mleka

Foto: unsplash.com

Priprema:

Sipajte sve sastojke za ćuftice u veliku činiju, promešajte rukama i pravite male ćufte koje možete da ređate na poslužavnik. Kada ste gotovi, stavite ih u frižider. Ustinite crni i beli luk i propržite sa origanom na puteru i maslinovom ulju, dodajte paradajz sok, vodu, šećer, so i biber i kuvajte 10 minuta. Dodajte mleko pa počnite da ubacijete ćuftice jednu po jednu. Kuvajte ih 20 minuta, bez mešanja, možete samo povremeno da ih protresete. U međuvremenu (kada ste ubacili ćuftice) skuvajte špagete ili neku drugu testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Kada je sos gotov, pomešajte ga sa špagetama.  

Prijatno!

OVAKVU RIBLJU ČORBU NIKAD NISTE PROBALI! Moj deda se kune u ovaj recept - POSNO I NEZABORAVNO!

Jednostavna PLAZMA TORTA BEZ PEČENJA - Recept zlata vredan!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija