• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Domaći recepti

09.03.2021

16:50

PUNJENA POGAČA! Preukusna večera za celu porodicu! /VIDEO/

Recepti

PUNJENA POGAČA! Preukusna večera za celu porodicu! /VIDEO/

Podeli vest

Uz ovu pogaču vam ne treba ništa drugo

Sastojci za testo:

200 ml toplog mleka
1 kašika šećera
5 g suvog kvasca

1 celo jaje
4 kašike ulja
1 kašičica soli
360 g mekog brašna

Nadev ( može da bude po želji, sir je obavezan i to feta, koji može biti menjan sitnim sirom, ali on vezuje celu smesu, ostali sastojci poput šunke i kulena ni ne moraju da budu tu, al je ukus lepši):

150 g feta sira
150 g bilo kojeg tvrdog sira
150 g šunke
50 g kulena
1 kašičica peršuna
1 kašičica origana

Još: 1 žumance

Foto: printscreen/youtube/Domaći recepti

Nadev može da bude po želji

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa promešati. Dodati zatim jaje i ulje i opet žicom promešati. Istresti zatim svo brašno i polako mešati. Kada malo promešate dodati so i nastaviti mešanje. Masa je gusta ali lepljiva i tako treba i da bude. Kada su se sastojci lepo ujednačili, tako mekano i lepljivo ostaviti da odstoji 40 minuta.

Za to vreme spremiti sastojke za nadev. Spojiti ih sve u jednu veću činiju i izmešati. Odvojiti 2 – 3 kašike nadeva koji ćemo kasnije koristiti.

Posle 40 minuta uz pomoć malo brašna testo samo blago premesiti i oblikovati loptu. Razvući rukama, veoma je lako jer je tasto mekano, u krug prečnika pleha, nekih 28 – 30 cm.

Uzeti sad ovaj veći deo nadeva i oblikovati ga između dlanova u loptu. To radite tako što uzmete prvo pola nadeva i stisnete dlanovima, pa onda polako ostatak dodajete i stiskate.

Staviti loptu na srednu testa, pa podići ivice testa oko lopte.

Pazite da donji deo bude uz nadev, a da nema “lufta” izmedju, da kada budete pritiskali testo, da ga ravnate ne ostanu delovi pogače gde neće proći nadev i taj kraj bude suv. Ništa komplikovano, samo podignite ivice kao u videu uz kuglu, da iznad kugle se svi spoje i to je to.

Spojiti gornje delove stiskajući. Lako i lepo će se zatvoriti, opet, jer je testo mekano.

Pospite sa malo brašna ispod testa i po testu, pa lagano rukama pritiskajte i ravnajte nazad u pogaču.

To se lako radi, samo polako to radite, krenite od sredine ka ivicama i polako stiskajte.

Kada opet dobijete oblik pogače debljine nekih 2cm prebacite je u podmazan pleh.

Premažite umućenim žumancetom, pa pospite onaj nadev što ste ranije ostavili.

Sada punjenu pogaču ostavljamo da odstoji 10 minuta, pa palimo rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Stavimo u zagrejanu rernu da se peče izmedju 30 i 40 minuta. To ne mogu u minut tačno da vam kažem jer sve zavisi od vaše rerne. Kada ovako lepo porumeni odgore ona je gotova.

Može odmah da se posluži.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija