• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

17.03.2021

19:23

POGAČICE SA SIROM OD DOMAĆEG TESTA! Miris i ukus ovog peciva vratiće vas u detinjstvo! /VIDEO/

Recepti

POGAČICE SA SIROM OD DOMAĆEG TESTA! Miris i ukus ovog peciva vratiće vas u detinjstvo! /VIDEO/

Podeli vest

Napravite pogačice sa sirom od domaćeg testa umesto lisnatog. Ukus će vas oduševiti!

Sastojci:

300 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja

1 kašika šećera
1 kašika soli
40 g svežeg kvasca
250 g margarina
500 g sitnog sira
1 kg brašna
1 žumance

Foto: printscreen You Tube domaći recepti

Odmah razvlačite testo, što veće i što tanje u pravougaonik ili kvadrat

Priprema:
U toplo mleko dodajte toplu vodu i izmrvite kvasac, a zatim dodajte šećer, pa sve promešajte. Dodajte pola mere brašna, so, skoro svo ulje (ostavite 2 kašike) i 2 pune kašike sira. Promešajte, pa postepeno dodajte ostatak brašna i umesite testo. Testo treba da bude ni pretvrdo ni premekano, ali ne treba da se lepi za ruke.

Kada umesite testo prelijte ga sa one dve kašike ulja sto su preostale, pa opet premesite i ostavite dok pripremite sir i margarin.

Sir ako je neslan posolite i promešajte. Odmah razvlačite testo, što veće i što tanje u pravougaonik ili kvadrat. Na pola testa narendajte pola margarina, pa preklopite. Zatim opet na pola narendajte preostao margarin, pa opet preklopite.

Razvucite opet testo i preklopite sa leve strane na desnu na 1/3, pa desnu stranu preko leve na trećinu (postupak pogledajte u VIDEU). Dobijenu traku preklopite isto na tri dela.

Pritiskajući oklagijom, ne valjajući razvlačite testo u početku. Pritiskate oklagijom, ne valjate da vam margarin ne bi cureo.

Posle valjajte, kada se testo razvuče dovoljno da oklagijom samo još malo razvučete. Na pola testa nanesite sir i rasporedite. Preklopite testo, isecite tanko ivice i onda secite u kvadrate ili pravougaonike, manje ili veće, po želji i ređajte u nauljen pleh.

Premažite žumancetom i posolite još malo, pa uključite rernu da se zagreje na 200°C. Pogačice neka odstoje dok se rerna ne ugreje. Pecite 20 minuta. Dužina pečenja zavisi od vaše rerne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija