• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: punkufer.hr

01.04.2021

08:30

SOČAN I KREMAST! Najpoznatija američka kuvarica STAVILA OVO u pire krompir, a ukus je neverovatan

Recepti

SOČAN I KREMAST! Najpoznatija američka kuvarica STAVILA OVO u pire krompir, a ukus je neverovatan

Podeli vest

Džulija Čajld je poznata kao jedna od najvećih kuvarica 20. veka. Među popularnijim receptima Džulije Čajld svakako se ističe onaj za pire krompir u koji ide čak 30 čenova belog luka, a o kojem se i dalje priča u superlativima. Uprkos velikoj količini te aromatične namirnice krompir je sladak, sočan i pun ukusa

Sastojci:

1 kg krompira
250 ml punomasnog mleka
60 ml slatke pavlake od 35% mlečne masti
30 čenova belog luka

8 kašika maslaca
2 kašike brašna
šaka naseckanog svežeg peršuna
so, biber

Foto: Pixabay

Dodajte čen belog luka u krompir

Priprema:

Beli luk u kori stavite u vruću vodu i blanširajte oko 2 minute.  Ogulite beli luk, pa u tiganj stavite 4 kašike maslaca i dinstajte oko 15 minuta na umerenoj temperaturi. Kada omekša dodajte brašno, promešajte, pa dinstajte još par minuta.

Postepeno dodajte mleko i kuvajte još nekih 3-4 minuta, dok se smesa ne zgusne. Prebacite dobijenu smesu u blender i sameljite dok ne dobijte glatku smesu.

Stavite krompir u vruću i posoljenu vodu da se kuva dok ne omekša. Zatim ocedite vodu, krompir pritisnite kroz cedilo i vratite u lonac. Dodajte mu ostatak maslaca, fil od belog luka, slatku pavlaku, so i biber. Dobro promešajte i kuvajte oko 2 minute.

Na kraju dodajte seckani peršun.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija