• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2021

11:07

Jedini RECEPT ZA PRŽENICE koji će vam ikada biti potreban!

Recepti

Jedini RECEPT ZA PRŽENICE koji će vam ikada biti potreban!

Podeli vest

Na prvi pogled tako skromne, prženice su omiljeni doručak širom sveta, a mnogi ga obožavaju upravo zbog njegove jednostavnosti.

Premda je uobičajeno sve češće dodavanje različitih sastojaka, poput sladoleda, meda, pa čak i tartufa, tradicionalni recept teško što može nadmašiti. Isprobajte ovaj jednostavan, lagan i tako sladak recept za pohovani hleb.

Sastojci:

  • 1 vekna belog hleba, po mogućnosti od prethodnog dana
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • Korica jedne narandže
  • Korica jednog limuna
  • 2 štapića cimeta
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlevenog cimeta
  • Šećer u prahu za posluživanje
  • ulje

Priprema:

U veću šerpu sipajte mleko, dodajte limunovu i narandžinu koru i štapiće cimeta. Budite pažljivi prilikom rendanja voća kako ne biste zahvatili i beli deo kore koji je gorak i mogao bi da pokvari ukus prženica.

Dodajte 100 grama šećera i kuvajte bez ključanja, neprestano mešajući kako bi se šećer otopio. U zavisnosti od ukusa, možete staviti i manje šećera.

Kada se šećer otopio, a arome stopile s mlekom, isključite ringlu i mleko pustite da se ohladi tako ćete sprečiti lomljenje i mrvljenje hleba prilikom umakanja kriški u mleko. Zatim procedite mleko kako biste uklonili korice narandže i limuna kao i cimet.

Veknu hleba isecite na kriške i obostrano ih umočite u mleko, pustite da se dobro natope, a ako možete ostaviti hleb i pola sata u mleku, ukus će biti još bolji. Za ovaj recept možete koristiti hleb koji najviše volite ili onaj koji vam je pri ruci, ali idealno je koristiti hleb od prethodnog dana.

Izlupajte jaja, sipajte ulje u tiganj i zagrejte.

Svaku krišku hleba pažljivo umočite u jaja s jedne i druge strane i pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

U posudu sipajte 100 grama šećera i 3 žlice mlevenog cimeta i dobro promešajte. Smesom pospite pržene kriške hleba i ostavite da se malo ohlade, a nakon toga uživajte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija