• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

18.06.2021

15:00

NEĆETE VEROVATI KOLIKO JE DOBAR OVAJ DESERT! Čokoladni rolat sa vanilom /VIDEO/

bakina kuhinja

Recepti

NEĆETE VEROVATI KOLIKO JE DOBAR OVAJ DESERT! Čokoladni rolat sa vanilom /VIDEO/

Podeli vest

Napravite kremast i neodoljiv čokoladni rolat

Potrebno za biskvit:

5-6 jaja zavisi od krupnoće
šećer po želji ja sam 2 kašike
1 kašika kakaa 
4 kašike brašna

2 kašike ulja
 
Za kremu:

 1  čaša  mleka (od 200 gr)
2 kašike šećera (može više)
2 kašike brašna
1 jaje 
2 vanilin šećera
200 gr maslaca
1 kašika  prah šećera
100 gr čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)

Priprema biskvita :

Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno , U kakao dodati  malo toplog mleka pa sipajte u testo. Dodajte ulje pa sve izjednačite. Dobijate redje testo koje sipate u pleh od šporeta ali ga obložite pek papirom.. Rasporedite lepo kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto pa istresite pečen rolat. Odstranite hartiju i uvite vruć u krpu. Ostaviti da se potpuno ohladi. 

Priprema  kreme:

U mleko stavimo šećer po želi, dodate vanilin šećer. Odvojiti malo mleka pa u nega umutimo  jaje. Dodati brašno i žicom izmute bez grudvica. Kad mleko provri  dodamo brašno i brzo mešamo. Sklonimo i ohladimo. 

Maslac umutiti sa prah šećerom i izmešati sa skuvanom kremom Dodavati kremu polako u maslaac. Mutiti mikser na lagano. Podeliti kremu na dva dela U jednu dodato rastopljenu čokoladu ili kakao pa izjednačiti.. Biskvit  odviti iz krpe raširiti. pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom . Uviti ponovo rolat pa u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. 

VIDEO SA PRIPREMOM POGLEDAJTE OVDE
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija