• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/Informer.rs

22.06.2021

10:50

BOLJI OD KUPOVNOG! Najbolji recept za domaći sladoled!

Recepti

BOLJI OD KUPOVNOG! Najbolji recept za domaći sladoled!

Podeli vest

Pravo je vreme za sladoled koji samo možete lako i brzo da napravite. Ovaj letnji osvežavajući dezert obožavaće i vaša deca, a evo kako se pravi i šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

  • 1 konzerva (oko 380ml) kokosovog mleka sa manjim procentom masnoće
  • 1 konzerva (oko 420ml) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 šolja kokosa
  • 2 kašike narendane korice limete
  • 1 kašika soka od limete
  • modle za sladoled na štapiću i drveni štapići za sladoled

Priprema:

Sve sastojke sipajte u blender, pa izblendajte na visokoj brzini sve dok se kokos lepo ne sedini sa mlekom i dok smesa ne postane glatka i konzistentna.

Pripremljenu smesu izlijte u modle za sladoled (treba da budu skoro skroz pune), pa ih stavite u zamrzivač na dva sata da se sladoled malo stegne.

Nakon toga, izvadite modle iz zamrzivača, pa u svaku stavite štapić za sladoled (on treba da bude delimično stegnut kako bi štapići ostali na mestu). Ukoliko koristite modle uz koje već dolaze sami štapići, ovaj korak možete preskočiti, odnosno možete ih odmah dodati, bez čekanja da se sladoled stegne.

Vratite modle u zamrzivač na minimum još dva sata, mada je najbolje da odstoji preko noći. Nakon toga, modle lagano potopite u toplu vodu, pa lagano izvucite sladolede. Poslužite i uživajte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija