• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: minjina-kuhinjica.com/informer.rs

11.07.2021

17:39

NEPEČENI LETNJI KOLAČ od BRESKVI i KAJSIJA! Prste da poližete! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

NEPEČENI LETNJI KOLAČ od BRESKVI i KAJSIJA! Prste da poližete! /RECEPT/

Podeli vest

Brzi letnji kolač koji može biti pripreman sa nektarinama i kajsijama, a u zimskom periodu sa kompotom. Veoma je osvežavajuć zbog samog voća i finog krema...

Sastojci za podlogu:

180 g mlevenog keksa

2 kašike meda

4 kašike rastopljenog putera

Za krem:

350 ml gustog jogurta

250 ml slatke pavlake

puding ukusa slatke pavlake (plus 500 ml mleka plus 4 kašike šećera)

kesica želatina

300 g breskvi

300 g kajsija

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sjedinite mleveni keks, med i istopljen puter, pa rasporedite na dno četvrtastog kalupa dimenzija (20x20 cm), pa stavite u frižider da se stegne. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Puding skuvajte po uputstvu sa kesice (500 ml mleka plus 4 kašike šećera), a kada nabubri, nakon 10 minuta, otopite ga i sipajte u skuvani puding. Ostavite da se ohladi. Polovinu voća izblendajte i sjedinite sa jogurtom i skuvanim pudingom. Preostalo voće iseckajte, pa polovinu dodajte u krem, a drugu polovinu ostavite za dekoraciju kolača. Slatku pavlaku izmiksajte i dodajte u krem. Sipajte u kalup preko smese od keksa i poravnajte. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Isecite na kocke i na svaku kocku stavite iseckano voće. Prelijte po želji karamel prelivom. Po želji poslužite sa listićima badema i svežim borovnicama.

Uživajte! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 2 godine

Pomije za svinje!!!??????? Bolje odmah da SVE UKUĆANE upišete da su DIJABETIČARI NA INSULINU! A mlađi da leče stetilitet i komplekse jer su zadrigla, krivonoga krmad! PUDING, ŠEĆER, MOKAR KEKS, ŽELATIN....MA DIIIIIVNO! Sve zdravo, sveže, divota!!!! SRAAAAAM VAS BILO!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija