• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

28.07.2021

15:48

ČOKOLADNI KOLAČ SA BANANAMA! Recept za zdravu poslasticu koja će se svima svideti! /VIDEO/

Printscreen You Tube

Recepti

ČOKOLADNI KOLAČ SA BANANAMA! Recept za zdravu poslasticu koja će se svima svideti! /VIDEO/

Podeli vest

Danas postoji bezbroj različitih čokolada, ali i kolača pravljenih od ove poslastice. Ovo je recept za zdravu varijantu koju možete da spremate kada vam dođu gosti ili kada želite da se zasladite. Lako se pravi i to od sastojaka kao što su banane, kokos, jogurt

Sastojci:

2 velike banane 
1 kašika melase ili meda
1 kašika jogurta 

1 puna kašika kakaoa
1 šolja kokosa (80 g)
1 kesica vanile 
1 kesica praška za pecivo 
2 jaja (na sobnoj temperaturi)

Za preliv:

60 g čokolade
60 ml mleka 

Foto: Printscreen You Tube

Sačekajte da se kolač ohladi, pa prelijte čokoladom

Priprema:

Sve sastojke za testo sjedinite u blenderu, sem jaja. Njih posebno umutite, pa dodajte kašastu smesu. Sipajte u puterom podmazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta. Otopite čokoladu na pari, pa je pomešajte sa mlekom. Sačekajte da se kolač ohladi 5 minuta, izbockajte viljuškom ili čačkalicom, pa prelijte čokoladom. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija