• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar Ukusa

10.08.2021

20:17

MLADI KROMPIRIĆI NA DRUGAČIJI NAČIN! OVAKAV još niste PROBALI - stalno ćete ga PRAVITI!

Shutterstock

Recepti

MLADI KROMPIRIĆI NA DRUGAČIJI NAČIN! OVAKAV još niste PROBALI - stalno ćete ga PRAVITI!

Podeli vest

Ako vam je potreban savršen prilog za ručak ne morate više da tražite. Do sada je za krompir bilo milion varijanti kako možete da napravite. Ali, ovako pripremljen mladi krompir do sada niste pravili. Skuvajte ga u bujonu, pa kada tečnost ispari dodajte puter i začine po želji. Kada se ispeku biće hrskavi, a mekani i sočni.

Ovako pripremljen krompir možete da poslužite kao prilogu uz pileće meso ili svinjske šnicle, ali i kao zasebno jelo sa sezonskom salatom po izboru. 

Foto: Pixabay

Krompir

Sastojci:

1 kg mladog krompira
450 ml pilećeg temeljca
100 g putera
so, začini po ukusu

Priprema:
Krompir dobro operite, nemojte da ljuštite koru. Stavite u šerpu i prelijte bujonom, pa kuvajte. Nakon ključanja, kuvajte još 15 minuta, poklopljeno. Malo pritisnite krompir, ali pazite da ne pukne. Treba da ostane ceo. Kada bujon ispari dodajte maslac, začine i kuvajte još 10 minuta na umerenoj temperaturi. Kada sva tečnost ispari, ostavite da uhvati koricu i gotovo je.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija