LJUBIČASTI MAFINI! Mekani desert koji se TOPI u USTIMA, a sprema se za samo 10 minuta

PRINTSCREEN/YT/VINASTAR CHANNEL

15:05 Recepti 0

stvarukusa.rs | 20. 08. 2021.

LJUBIČASTI MAFINI! Mekani desert koji se TOPI u USTIMA, a sprema se za samo 10 minuta

Da li ste nekada probali mafine ljubičaste boje? Ne samo što izgledaju lepo, nego su i ukusni. Ono što je najvažnije jeste da se brzo spremaju, tako da vam treba samo 10 minuta


Sastojci:

115 g pirinčanog brašna
10 g brašna tapioke 
2 g suvog kvasca 
1 kašičica šećera 
90-95 ml vode sobne temperature 

Još:

50 g šećera

50 g gustog kokosovog mleka 
25 ml vode
boja/aroma za hranu 

Priprema:

Pomešajte pirinčano brašno, tapioka brašno, kvasac i šećer, pa postepeno dodajte vodu. Sjedinite špatulom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 45 minuta u frižideru.

Za to vreme u tiganju pomešajte šećer, kokosovo mleko, vodu i boju za hranu. Kada se šećer otopi sklonite sa šporeta i pomešajte sa testom.

Kada sve sjedinite pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na nekih 2 sata. Sipajte u podmazane kalupe za mafine, ali one pojedinačne i kuvajte na pari nekih 20 minuta. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.