SMOKVE punjene GORGONZOLOM i MEDOM! Samo za prave GURMANE! /Recept/

Shutterstock

17:48 >> 17:49 Recepti 0

coolinarika.com/informer.rs | 30. 08. 2021.

SMOKVE punjene GORGONZOLOM i MEDOM! Samo za prave GURMANE! /Recept/

Kada želite da se pohvalite pred gostima ili jednostavno razmazite ukućane, isprobajte smokve punjene gorgonzolom i medom...

Sastojci:

8-12 svežih smokvi

8-12 listova pršute (opciono)

100 g gorgonzole ili drugog plavog sira

malo orašastih plodova

2 kašike pavlake za kuvanje

pola kašike putera

ruzmarin za ukrašavanje

med

Shutterstock

Priprema:

Smokve operite i osušite, pa ih zasecite u krst, ali ne da ih isečete do kraja. Potom ih prstima blago stisnite po sredini da se malo "rascvetaju". Svaku smokvu obmotajte sa po jednim listom pršute (nije obavezno), krajeve pršute pričvrstite čačkalicom i poređajte ih u pleh za pečenje. Na laganoj vatri istopite puter i gorgonzolu, pa dodajte pavlaku da dobijete gladak sos. Rasporedite sos po smokvama, dodajte u svaku malo orašastih plodova, pokrijte pleh folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sedam minuta. Skinite foliju i pecite još minut-dva minuta. Ukrasite grančicama ruzmarina i zasladite s malo meda.

Prijatno! 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.