• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

03.09.2021

11:14

TRADICIONALNI ČIZKEJK SA VOĆEM! Nijedna torta mu nije ravna!

Printscreen You Tube

Recepti

TRADICIONALNI ČIZKEJK SA VOĆEM! Nijedna torta mu nije ravna!

Podeli vest

Kada jednom napravite čizkejk, postaće vam omiljena poslastica

Ova neodoljiva slatko kisela poslastica sa višnjama, sirom i mlevenim keksom, idealna za sve ljubitelje voćnih i osvežavajućih slatkiša.

Za pripremu čizkejka vam ne treba mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.

Sastojci:

Za koru:

300 g mlevenog keksa
150 g istopljenog maslaca
5 kašika mleka

Za beli fil:

400 g neslanog sira
10 g želatina
6 kašika vode
120 g šećera u prahu
10 g vanilin šećera
500 ml slatke pavlake

Za voćni fil:

450 g crvenog voća 
10 g želatina
6 kašika vode
100 ml vode
10 g vanilin šećera
4-6 kašika šećera

Kalup od 26cm (može i od 24 cm)

Foto: Printscreen You Tube

Čizkejk

Priprema:

Prvo pripremite voćni fil

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme… U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.

Priprema biskvita

U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.

Priprema belog fila

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).

Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija