
Shutterstock
BAKLAVA SA PISTAĆIMA! Poslastica kojoj nećete odoleti
Ukoliko volite baklavu, onda treba da je napravite sa pistaćima. Neodoljiva i hrskava poslastica
Sastojci:
30 listova kora za pitu



400 g pistaća
dve kašike šećera
za sirup:
četiri šolje vode
tri šolje šećera
sok od pola limuna

pexels.com
Prvo spremite sirup da se ohladi jer ga treba preliti preko vruće baklave. Pomešajte 300 g mlevenih sirovih pistaća sa šećerom, a maslac otopite. Premažite dno pleha maslacem i ređajte kore, a svaku premažite maslacem.
Tako stavite 18 kora jednu preko druge, a onda rasporedite pistaće sa šećerom. Preko ređajte i ostatak kora i premazujte ih maslacem. Oštrim nožem isecite baklavu na romboide i prelijte preostalim maslacem.
Pecite na 200 stepeni 45 minuta, dok gornja kora ne dobije zlatnožutu boju. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom. Odozgo pospite šakom mlevenih pistaća i ostavite da se ohladi.


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Sreda, 15. 09. 2021.
-
bakina kuhinja | Subota, 28. 08. 2021.
-
Informer.rs | Subota, 28. 08. 2021.