• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Riznica zdravlja

07.10.2021

16:00

OJAČAJTE IMUNITET UZ POMOĆ OVIH SASTOJAKA! Recepti za prirodno lečenje koji su se pokazali kao veoma uspešni!

Pixabay

Recepti

OJAČAJTE IMUNITET UZ POMOĆ OVIH SASTOJAKA! Recepti za prirodno lečenje koji su se pokazali kao veoma uspešni!

Podeli vest

Priča o imunitetu je vrlo složena, ali recept za njegov pravilan i snažan rad je jednostavan i podrazumeva pravilnu ishranu i zdrav način života, koji uključuje dovoljno sna, odmora i rekreativnu fizičku aktivnost. Imuni sistem organizma sastoji se od niza različitih ćelija, tkiva i organa čiji je osnovni zadatak zaštititi organizam od nepoznatih supstanci, odnosno antigena

U biologiji, imunitet je sposobnost višećelijskih organizama da se odupru štetnim mikroorganizmima. Imunitet uključuje i specifične i nespifične komponente. Nespecifične komponente deluju kao barijere ili eliminatori širokog spektra patogena, bez obzira na njihov antigeni sastav.

Za vas smo pripremili recepte koji su se od davnina pokazali kao veoma uspešni za jačanje imuniteta, koji su se prenosili "sa kolena na koleno", i koji se nalaze u svim značajnim knjigama koje se bave prirodnim lečenjem.

Recept 1

Kafenu kašicu pekarskog kvasca preliti sa pola šoljice ključale vode. Kad se prohladi, u čašu dodati kašiku meda i žutog šećera. Naliti hladnom vodom do vrhom, ostaviti da prenoći. Ujutru popiti do taloga. Ako vam smeta miris kvasca, može se dodati limun.

Foto: Shutterstock

Dodajte kašiku meda i žuti šećer

Recept 2

Dobro oprati limun, odvojiti koru i preliti je sa 250 ml vode, kuvati 20 minuta dok ne uvri do polovine. Izbaciti koru, tečnost prohladiti i dodati seckani plod. Ovaj gorki napitak se pije 2 puta dnevno. Jača imunitet, zahvaljujući biofalvonoidima koji se u velikoj količini nalaze u beloj pokožici citrus voća. Naročito je efikasan u sprečavanju infekcija disajnih organa.

Recept 3

Tri glavice oljuštenog crnog luka i tri supene kašike meda kuvati jedan sat na pari ( u manjoj šerpi koja je potpljena u veći sud sa vodom ). Kad se procedi, dobije se gusta kaša. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno.

Recept 4

Rendanu cveklu, šargarepu i kupus, u jednakim razmerama, pomešati sa sokom limuna. Ostaviti da odstoji 24 sata, procediti kroz gazu i piti po kafenu šoljicu pre doručka.

Foto: Shutterstock

Šargarepa kao lek

Recept 5

Isitniti koren i list peršuna (svež ili osušen ).Pomešati sa kafenom kašičicom meda. Uzimati pred spavanje po kašičicu. Ovaj lek dobro deluje i na smirenje živaca, preporučuje se kod upale bešike i oboljenja prostate. 

Recept 6

Napraviti ujednačenu smesu  od 250 ml maslinovog ulja, 25 g meda i 250 g limuna (zajedno sa korom koja se dobro opere i odvojeno samelje ). Držati u frižideru, uzimati 3 puta dnevno po supenu kašiku pre obroka. Ova kombinacija sastojaka jača organizam i utiče na topljenje kamena u žuči.

Foto: Shutterstock

Maslinovo ulje - izvor zdravlja

Recept 7

Pomešati supenu kašiku sveže struganog rena, po kašičicu meda i karanfilića i čašu tople vode. Držati na toplom, najbolje u termosu. Uzimati povremeno manju količinu, svaki put pre upotrebe pomešati.

Recept 8

Starijim osobama se za boboljšanje krvne slike preporučuje da 20 dana, svakog jutra, da uzimaju dobro umućeno žumance preliveno čašom crnog vina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija