• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2021

22:06

PRAVA GOZBA - PEČENE PAPRIKE U PAVLACI IZ TIGANJA

Informer

Recepti

PRAVA GOZBA - PEČENE PAPRIKE U PAVLACI IZ TIGANJA

Podeli vest

Prava gozba za sezonu paprika koja se lako sprema i koja će sve oduševiti! Uz ovaj recept je nezaobilazan je i beli luk.

Specijalitet koji ćete rado jesti tokom jesenjih i zimskih dana. 

Sastojci:

paprika babura komada po želji
60 ml ulja
so i biber
2 – 3 čena belog luka
2 -3 dl kisele pavlake

Foto: youtube printscreen/ Sašina Kuhinja

Pečene paprike

Priprema:

Paprike oprati, pa na par mesta izbušiti viljuškom skroz do kraja, ne samo vrhom viljuške. Paprike poređajte u tiganj u koji ste prethodno sipali ulje. Stavite na ringlu. Poklopite i ostavite desetak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana. Zatim sklonite sa vatre, okrenite paprike na drugu stranu i vratite na ringlu poklopljene ponovo. Kada je paprika pečena sklonite je sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj.

Posebno pomešate pavlaku,  izgnječen beli luk i so, pa kašikom stavljate po paprici. Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija