
Shutterstock
ISKORISTITE PREOSTALI MEZE I NAPRAVITE NAJUKUSNIJU SLANU TORTU! Odličan predlog za jednostavnu i brzu večeru!
Imali ste goste, preostalo vam je posluženja kao što je šunka, sir, kobasice, slanine, evo kako možete to pametno da iskoristite.
Ako vam je ostalo mezea sa slave nemojte bacati ostatke hrane nego iskoristite da napravite ovu slanu tortu koju možete poslužiti za večeru.



Sastojci:
500 g hleba printscreen/youtube/cooKing
0.5 dcl ulja
2 jajeta
2 dcl mleka
so i biber
7 maslina
200 g raznih sireva
50 g kobasice
50 g slanine
50 g pršute
10 zrna grožđa (po želji)
Priprema:


Iseckajte hleb na sitne kockice i prelijte sa uljem i mlekom, pa dodajte jaja. Posolite i pobiberite po ukusu. Rukama sjednite masu da postane kašasta. Dobijenu smesu podelite na dva nejednaka dela. Prvi deo neka bude ⅓ , a drugi ⅔.
Prvi deo stavite u tiganj i oblikujte ga poput palačinke, a zatim pospite sitno iseckanim maslinama, sirom, kobasicom, slaninom i pršutom. Na kraju pospite sa 10 zrna iseckanog grožđa (ne mora) i dodajte još 100 g sira.
Ostatak hlebne mase ravnomerno rasporedeti na vrh. Pecite 10 minuta. Pomoću tanjira ga okrenute na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Poslužite toplo.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Sreda, 13. 10. 2021.
-
Informer.rs | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer.rs | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.
-
Informer | Utorak, 12. 10. 2021.