• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakina kuhinja

16.10.2021

15:06

SVEČANI ROLAT NEVEROVATNOG UKUSA! Probajte nešto drugačije

bakina kuhinja

Recepti

SVEČANI ROLAT NEVEROVATNOG UKUSA! Probajte nešto drugačije

Podeli vest

Slani rolat je nešto što će rado biti viđeno na vašoj vikend trpezi

Potrebno je:

Tanke kore
250 gr sira
2 jaja
50 ml ulja

50 ml mleka
1 kašičicu praška za pecivo
1 belance
6 krugova smrznutog spanaća
2 pune kašike ajvara
200 gr šunke ili suvog vrata (može i neki parizer)
100 gr maslina

Priprema:

Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mleko i ulje pa sve sjediniti. Podeliti smesu na 4 dela.   

 Prvu koru premazati uljem pa preko nje dodati drugu,  i nju premazati sa prvim delom sira i posuti isečenim maslinkama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem pa prekriti drugom i nju premazati drugim delom sira a preko prekriti šunkom . 

Na dno ubaciti prethodnu rolnicu pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane. Stavljamo treći deo ponavljamo postupak, stim što preko sira mažemo ajvar, ubacujemo rolat savijeni i njega savijemo sa delom sa ajvarom u rolnicu. 

U četvrti deo sira ubacujemo spanać izmešamo pa premazujemo koru dodajemo rolat i vijamo sad sve. Sečemo rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažemo u pleh koji je obložen pek papirom. 

Premažemo  rolateiće belancetom i uljem i pećemo oko 50 min na 200 stepeni C. Služiti toplo. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija