MISLITE DA SVINJSKO PEČENJE NE IDE SA SLATKIM UKUSIMA? Grdno ste se prevarili!

iće i piće

16:55 Recepti 0

Iće i piće | 19. 10. 2021.

MISLITE DA SVINJSKO PEČENJE NE IDE SA SLATKIM UKUSIMA? Grdno ste se prevarili!

Da li ste ljubitelj eksperimentisanja sa ukusima? Ako ste avanturista, upustite se u pripremanje ovog izuzetnog recepta


SASTOJCI:

svinjski kare u komadu
pola šolje iseckanih krušaka
pola šolje iseckanih jabuka
pola šolje oraha
šaka brusnica
tri kašike meda
dva čena belog luka
tucana paprika
maslinovo ulje
so, biber

Pixabay

Začin je suština hedonizma

PRIPREMA:

Svinjski kare zasecati nožem i otvarati kao knjigu, pa dodatno istanjiti tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Pomešati kruške, jabuke, brusnice, orahe i med, dodati izgnječeni beli luk, papriku, so, biber i malo ulja, pa dobijenu smesu rasporediti preko mesa. Pažljivo zarolati i privezati kuhinjskim kanapom. Peći u rerni na 180 stepeni oko 90 minuta.

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.