
Printscreen You Tube
SVI ĆE ŽELETI DA ZNAJU TAJNU VAŠIH SOČNIH ZAPEČENIH PLJESKAVICA!
Oni koji su ih probali kažu da su zaboravili na sve druge načine pravljenja ukusnih pljeskavica
Pripremite sve u jednom obrok - zapečene pljeskavice sa sirom i pečurkama.



Ovako pripremljene pljeskavice postaće vaše omiljeno jelo. Napravite ih od mlevenog mesa, hleba i luka, pa ih prelijte savršeno ukusnim umakom od povrća i majoneza, a zatim pospite rendanim sirom. Kada to zapečete u rerni dobijate zanimljiv obrok koji može da se služi i na slavskoj ili prazničnoj trpezi. Priprema vam ne oduzima puno vremena, pa možete da spremite i kada žurite. Jedite i za ručak, samo uz salatu, jer imate u ovom jelu imate i meso i prilog.
Sastojci:
600 g mlevenog mesa Printscreen You Tube
1 crni luk
3 čena belog luka
2 kriške hleba
150 g sira
Za punjenje:
300 g pečuraka
1 šargarepa
2 crna luka
1 jaje
2 kašike majoneza ili pavlake
Priprema:
Hleb iseckajte na kockice i prelijte vodom. Ocedite, pa stavite u blender i dodajte crni i beli luk. Dobijenu kašu sipajte u mleveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu, pa sjedinite. Napravite veće ćufte, pa iz pomoć okruglog kalupa napravite pljeskavice. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pečurke i luk iseckajte, a šargarepu izrendajte. Propržite luk i pečurke, pa sipajte u posudu. Dodajte šargarepu i jaje, posolite i pobiberita, pa dodajte i majonez/pavlaku. Sve dobro promešajte. Sipajte fil preko pljeskavica, pa pospite svaku izrendanim sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.