UKOLIKO VOLITE PEČURKE, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI! Ručak za desetku

bakina kuhinja

08:26 Recepti 0

Bakina kuhinja | 21. 10. 2021.

UKOLIKO VOLITE PEČURKE, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI! Ručak za desetku

Poznato je da je bukovača vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Ukoliko napravite ručak od nje, imaćete ukusan i zdrav obrok


Potrebno je:

250 gr bukovača

1/2 praziluk

1 veća paprika sveža

2 čena belog luka

peršunov list

so..biber..maslinovo ulje

bakina kuhinja

Bukovača

Priprema:

Na ulju propržiti na kolutove praziluk ne mora sitno i  propržiti. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda na kocke papriku.

Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost.

 Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekne i ispari tečnost. 

Na kraju ubaciti so..biber , seckan beli luk i peršunov list.  Naše pečurke su gotove.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.