• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/stvarukusa

21.10.2021

23:30

JEDNOSTAVNA SLANA TORTA I ZA SLAVLJA I ZA PORODIČNU VEČERU! Obrok koji će vas oduševiti!

Pixabay

Recepti

JEDNOSTAVNA SLANA TORTA I ZA SLAVLJA I ZA PORODIČNU VEČERU! Obrok koji će vas oduševiti!

Podeli vest

Slane torte su nezaobilazane na slavama, a sada možete da je napravite brzo i lako

Kada nemate ideju šta da pripremite za večeru, slana torta od krompra koja se ne peče je odličan izbor.

Slane torte su obavezne na svakoj proslavi i odmah se pojedu, a ovaj recpet će vas oduševiti zato što ne morate da uključujete rernu. Dodatni plus je što će vas osvežiti na ovim vrućinama jer se jede rashlađena. 

Sastojci:

1 kg krompira
1 šargarepa
70 g graška
2 kašike majoneza
1 kašika seckanog peršuna
1/2 zelene paprike, iseckane
nekoliko isečenih maslina
70 g kukuruza iz konzerve
4 tvrdo kuvana jajeta

Foto: Pixabay

Slano uživanje

Priprema:

Skuvajte krompir i napravite pire. Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez. Sve sjedinite, a zatim dodajte kuvanu seckanu šargarepu i grašak, peršun, papriku, kukuruz i masline, pa promešajte. Sipajte pola smese u kalup obložen providnom folijom, a zatim stavite cela kuvana jaja, pa ostatak smese. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih 2 sata. Dekorišite po želji. U videu je vrh torte premazan majonezom, pa poređane crne masline, seckani krastavac i čeri paradajz. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija