PEČENE KROFNE! Nov način spremanja omiljene poslastice koji morate da probate

bakina kuhinja

14:15 Recepti 0

Bakina kuhinja | 22. 10. 2021.

PEČENE KROFNE! Nov način spremanja omiljene poslastice koji morate da probate

Iako ste verovatno navikli da pravite krofne na jedan način, vreme je da probate pečene


Potrebno je:

600 gr brašna

350 ml.  mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
2 kašika ulja 
malo korice limuna

bakina kuhinja

Pečene krofne

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati šećer, mleko koricu limuna, brašno so  i zamesiti glatko testo. 

Ostaviti da testo poraste oko 30 min. na sobnoj temperaturi..

 Razviti testo 1 cm i vaditi čašom ili kalupom za krofne male krofnice. Izvaditi na manjim kalupom, krofne koje ste isekli pa krugove staviti na cele krofnice.

 U sredunu staviti po želji slatki ili slani nadev. Ja sam stavila po smokvu iz tegle (kuvano slatko od smokava). Može staviti po želji džem ili sir.

Pokriti da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koji ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.