• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/stvar ukusa

25.10.2021

09:05

AKO VAM OSTANU OVI SASTOJCI OD RUSKE SALATE SPREMITE SOČNU PILETINU

Printscreen You Tube

Recepti

AKO VAM OSTANU OVI SASTOJCI OD RUSKE SALATE SPREMITE SOČNU PILETINU

Podeli vest

Dolazi vreme slava i praznika, iznenadite svoje goste neobičnom piletinom punjenom krastavcima, lukom i sirom. Za još bolji ukus, piletinu bogato nafilujte sosom od senfa

Pileće meso možete iskoristiti za mnogobrojna jela i sigurno je da jedino rešenje nije da je samo zapečete u rerni sa krompirom, napravite musaku ili uksunu čorbu od nje.

Ako želite da svoje goste za ručak iznenadite ne samo ukusnim, već i neobičnim izgledom jela onda je ovaj recept baš za vas. Dovoljno će vam biti da sa majonezom i senfom premažete meso, a onda da u zasečene delove stavlite luk, krastavac i kačkavalj. Na ovakav način do sad je sigurno niste spremali, a ovo je prava prilika da isprobate drugačiji ukus piletine.

Sastav:

4 pileća filea
100 g majoneza
30 g senfa
2 crna luka
100 g kiselih krastavaca
200 g sira

Foto: Shutterstock

Ostatak piletine sa praznične trpeze možete iskoristiti na sto načina

Priprema:

Svaki komad piletine zasecite nožem, ali ne do kraja, kako bi mogli da je punite. Posolite, pobiberite, a zatim pomešajte senf i majonez, pa premažite piletnu. U deo gde ste zasekli piletinu ubacite luk, na pola isečen kiseli krastavac, manje komade kačkavalja i pecite 20 minuta na 180°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija