• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/stvar ukusa

25.10.2021

12:46

UVEK SIGURICA ZA RUČAK - MESO SA KROMPIROM, ALI U KREMASTOM SOSU!

Printscreen You Tube

Recepti

UVEK SIGURICA ZA RUČAK - MESO SA KROMPIROM, ALI U KREMASTOM SOSU!

Podeli vest

Za ovaj recept ne trebaju vam posebne kulinarske veštine. Piletinu i krompir svi vole, a sada ih zapecite u rerni sa predivnim kremastim sosom

Ne morate da imate nikakave kulinarske veštine kako biste napravile ovaj  fantastičan ručak. Piletina i krompir u kremastom sosu je obrok kojem ćete se često vraćati.

Lako se pravi i ne treba vam puno namirnica. Poređajte u tepsiju sve sastojke i zapecite u rerni. Manje od sat vremena vam treba za ručak koji će zasititi celu porodicu. 

Sastojci:

3 pileća filea 
1 crni luk
maslinovo ulje
4 krompira
200 ml pavlake za kuvanje 
2 jajeta 
provansalsko bilje
1 kašičica karija
120 g tvrdog sira 
1 paradajz

Foto: Shutterstock

Ukusna kremasta piletina

Priprema:

Isecite meso na kockice, krompir na kolutove, a luk na rebarca. Nauljite tepsiju, pa stavite prvo luk, pa krompir, pa meso. Začinite po želji. U jaja dodajte pavlaku za kuvanje, provansalsko bilje i kari, pa umutite. Pokrijte alu folijom, pa pecite na 200°C nekih 40 minuta. Skinite foliju, pospite rendani sir, pa poređajte kolutove paradajza i vratite na nekih 10 minuta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija