BANANA ČIZKEJK! Poslastica kojoj nećete odoleti

Shutterstock

22:00 Recepti 0

Informer | 09. 11. 2021.

BANANA ČIZKEJK! Poslastica kojoj nećete odoleti

Većina nas voli čizkejk, ali da li ste ikada probali jedan sa bananom? Ukoliko niste, evo prilike da napravite nešto drugačije

Sastojci:

200 g mlevenog keksa

šest kašika rastopljenog maslaca
dve zrele banane
dve kašike svežeg soka od limuna
450 g krem-sira
150 g šećera
200 g kisele pavlake
kašičica ekstrakta vanile
tri jajeta

Printscreen You Tube

Čizkejk

Pomešajte keks i maslac i dobro utapkajte na dno podmazanog okruglog kalupa. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni osam minuta. U manjoj činiji viljuškom izgnječite zrele banane, pa ih prelijte sokom od limuna i ostavite sa strane.

U većoj činiji umutite mikserom krem sir i šećer. Dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile i mutite još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta.

Polako dodajte i jedno po jedno jaje neprestano muteći, a onda umešajte kašikom i pire od banana. Smesu prelijte preko kore i pecite oko sat vremena.

Kad bude pečen, čizkejk ostavite da se ohladi, pa ukrastite čokoladom ili šlagom i kolutovima banane.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.