• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

14.11.2021

20:00

KESTEN PIRE sa ŠLAGOM! Slatko, jesenje ZADOVOLJSTVO! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

KESTEN PIRE sa ŠLAGOM! Slatko, jesenje ZADOVOLJSTVO! /RECEPT/

Podeli vest

Kesten pire sa šlagom bez sumnje je jedan od omiljenih jesenjih slatkiša. Kremaste arome s malo ruma i finim šlagom definitivno nose sve ono što jedan recept mora da ima, a još kada bi se u sve stavili malo čokolade?

Sastojci:

1 kg neočišćenog kestena (600 g očišćenog)

200 ml vode

70 grama šećera

50 ml ruma

15 ml arome vanile

Za ukrašavanje:

300 ml pavlake za šlag

narendana čokolada

Foto: Shutterstock

Priprema:

Kestene zasecite nožićem oko milimetar dubine i stavljajte u šerpu. Nalijte hladne vode da ogreznu, malo posolite i kad voda provri, kuvajte 15-20 minuta. Procedite ih i vadite iz kore kad se malo prohlade. Izvagajte 600 grama očišćenih kestena. Sipajte vodu u posudu na šporetu, dodajte šećer i mešajte da se šećer otopi. Dodajte rum i aromu vanile. Kad provri, kuvajte tri minuta. Tečnost malo prohladite. U blender ubacite očišćene kestene i sameljite ih. Dodajte sirup od šećera koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa, ne previše retka. Dobijeni pire protisnite kroz presu za krompir u prikladne činijice. Umutite pavlaku u čvrsti šlag i stavite ga na kesten pire. Sve ukrasite narendanom čokoladom i stavite u frižider na dva sata pre služenja.

Uživajte! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija