FRITATA sa ŠAMPINJONIMA i SPANAĆEM! Doručak na italijanski način!

Shutterstock

10:40 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 26. 11. 2021.

FRITATA sa ŠAMPINJONIMA i SPANAĆEM! Doručak na italijanski način!

Reč “frittata” je italijanskog porekla i u slobodnom prevodu glasi “prženo”. U pitanju je italijansko jelo na bazi jaja, slično omletu, kajgani ili kišu. Obogaćeno je sastojcima kao što su meso, sirevi i povrće...


Sastojci: 

četiri jajeta
pet kašika ulja
150 g šampinjona
čen belog luka
sok od limuna
šaka spanaća
dve kašike mleka
kašika suvog začina
so, biber

Shutterstock

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti na listiće iseckane šampinjone. Posoliti i pobiberiti, pa kad ispari višak tečnosti, dodati iseckan beli luk, so i biber. Jaja umutiti sa mlekom, dodati malo soka od limuna, spanać i začine po ukusu, te preliti preko pečuraka. Peći dok jaja ne budu gotova, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.