
Shutterstock
FRITATA sa ŠAMPINJONIMA i SPANAĆEM! Doručak na italijanski način!
Reč “frittata” je italijanskog porekla i u slobodnom prevodu glasi “prženo”. U pitanju je italijansko jelo na bazi jaja, slično omletu, kajgani ili kišu. Obogaćeno je sastojcima kao što su meso, sirevi i povrće...
Sastojci:



četiri jajeta Shutterstock
pet kašika ulja
150 g šampinjona
čen belog luka
sok od limuna
šaka spanaća
dve kašike mleka
kašika suvog začina
so, biber
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti na listiće iseckane šampinjone. Posoliti i pobiberiti, pa kad ispari višak tečnosti, dodati iseckan beli luk, so i biber. Jaja umutiti sa mlekom, dodati malo soka od limuna, spanać i začine po ukusu, te preliti preko pečuraka. Peći dok jaja ne budu gotova, pa poslužiti dok je toplo.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće&Piće/Informer | Nedelja, 21. 11. 2021.
-
Iće&Piće/Informer | Nedelja, 21. 11. 2021.
-
Iće&Piće/Informer | Nedelja, 21. 11. 2021.