PIKANTNE LOVAČKE ŠNICLE u senfu i vinu! SOČNE i mekane! (RECEPT)

Shutterstock

17:09 >> 17:12 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 29. 11. 2021.

PIKANTNE LOVAČKE ŠNICLE u senfu i vinu! SOČNE i mekane! (RECEPT)

Ako nemate snage da provodite mnogo vremena u kuhinji (ovo jelo se nakon kratkotrajnog prženja samo krčka), onda su lovačke šnicle idealno rešenje... Uživajte!


Sastojci: 

pet tanjih junećih šnicli
kašičica ljute ili slatke mlevene paprike
četiri kašičice brašna
100 ml ulja
pet ravnih kašičica senfa
tri čena belog luka
600 ml bistre goveđe supe
100 ml belog vina
so, biber, peršun

Shutterstock

Priprema: 

Šnicle istanjiti tučkom za meso (preseći opne da se ne bi savijale tokom prženja), pa posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno prethodno pomešano sa mlevenom paprikom. Pržiti u tiganju na vrelom ulju po dva-tri minuta sa obe strane, te ih izvaditi na tanjir i premazati senfom. U tiganju potom kratko propržiti iseckan beli luk, sipati supu, vratiti meso, smanjiti vatru, poklopiti i lagano krčkati 60 minuta. Zatim preliti vinom i kuvati još 20 minuta.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.