
bakina kuhinja
PRELIVEN PASULJ KOJI SU SVI ČEKALI! Na posnoj trpezi morate da imate OVAJ OBROK
Ukoliko postite, ovaj pasulj je neizostavan obrok na vašoj trpazi
Potrebno je :
500-600 gr pasulja



glavica belog luka
lovorov list
2 suve paprike
mlevena crvena i tucana paprika
biber u rnu
ulje

bakina kuhinja
Priprema:
Pasulj dobro oprati i sipati malo vode da provri. Ocediti i oprati u hladnoj vodi. Naliti pasulj pa iseckati crni luk i staviti u pasulj, dodati papriku lovorov list, biber u zrnu 1 kašiku maslinovog ulja.
Pasulj kuvati dok se ne skuva ostaviti s malo vode. Dobro ga izgnječiti ,samleti ili miks štapom ga izmiksati.


U tiganj staviti ulja seckan beli luk i kašičicu brašna po potrebi pa kad luk dobije krem boju dodati mlevenu i tucanu papriku i odmah preliti preko pasulja. Posoliti pobiberiti mlevenim biberom i dobro izjednačiti. Razliti u činije za serviranje.
U čist tiganj sipati malo ulja pa kad se malo ulje ugreje staviti ravnu kašičicu ml. paprike i sa tim preliti pasulj po malo u činijama . Pazite da paprika ne pocrni i ne izgori već ostane lepo crvena. Može se služiti topao ili hladan lep je i ukusan svakako. Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer.rs | Utorak, 30. 11. 2021.
-
Informer.rs | Utorak, 30. 11. 2021.
-
Informer | Utorak, 30. 11. 2021.
-
Informer | Utorak, 30. 11. 2021.
-
Informer | Utorak, 30. 11. 2021.
-
informer.rs | Utorak, 30. 11. 2021.
-
Informer | Utorak, 30. 11. 2021.
Goran
02.12.2021. 12:25
Zar to nije papula?