PRELIVEN PASULJ KOJI SU SVI ČEKALI! Na posnoj trpezi morate da imate OVAJ OBROK

bakina kuhinja

10:17 Recepti 1

Bakina kuhinja | 01. 12. 2021.

PRELIVEN PASULJ KOJI SU SVI ČEKALI! Na posnoj trpezi morate da imate OVAJ OBROK

Ukoliko postite, ovaj pasulj je neizostavan obrok na vašoj trpazi


Potrebno je :

500-600 gr pasulja

veća glavica crnog luka
glavica belog luka
lovorov list
2 suve paprike
mlevena crvena i tucana paprika
biber u rnu
ulje

bakina kuhinja

Pasulj


 
Priprema:

Pasulj dobro oprati i sipati malo vode da provri. Ocediti i oprati u hladnoj vodi. Naliti pasulj pa iseckati crni luk i staviti u pasulj, dodati papriku lovorov list, biber u zrnu 1 kašiku maslinovog ulja.

Pasulj kuvati dok se ne skuva ostaviti s malo vode. Dobro ga izgnječiti ,samleti ili miks štapom ga izmiksati. 


U tiganj staviti ulja seckan beli luk i kašičicu brašna po potrebi pa kad luk  dobije krem boju dodati mlevenu i tucanu papriku i odmah preliti preko pasulja. Posoliti pobiberiti mlevenim biberom i dobro izjednačiti. Razliti u činije za serviranje.

 U čist tiganj sipati malo ulja pa kad se malo ulje ugreje staviti ravnu kašičicu ml. paprike i sa tim preliti pasulj po malo u činijama . Pazite da paprika ne pocrni i ne izgori već ostane lepo crvena.  Može se služiti topao ili hladan lep je i ukusan svakako. Prijatno! 
 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.