CARSKI FRANCUSKI PAUFLEK! Kako da vam meso bude NIKAD MEKŠE! (Recept)

Shutterstock

12:14 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 06. 12. 2021.

CARSKI FRANCUSKI PAUFLEK! Kako da vam meso bude NIKAD MEKŠE! (Recept)

Pauflek je nepravedno zapostavljen deo junećeg mesa. Lepo je prošaran masnoćom i ako se dobro pripremi veoma je sočan i ukusan. Ovo je takođe način da se na sto pred goste u bilo kojoj prilici iznese impresivno glavno jelo o kome će se dugo pričati...


Sastojci: 

800 g junećeg paufleka u komadu
dve kašike maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
120 ml crnog vina
dve-tri kašike maslaca
tri kašičice provansalske mešavine začina
so, biber

Shutterstock

Priprema: 

Pauflek oprati, prosušiti, nožem unakrsno plitko zarezati na više mesta, pa staviti u adekvatnu posudu. Preliti uljem i polovinom vina, posoliti, pobiberiti i začiniti provansalskom mešavinom začina. Staviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan meso ocediti i prosušiti, prebaciti u podmazan pleh i peći u rerni na 200 stepeni 25-30 minuta. Meso izvaditi iz rerne, staviti na tanjir i prekriti folijom. Marinadu sipati u šerpicu, dodati sokove od pečenja i preostalo vino, pa kuvati uz mešanje na jakoj vatri dva-tri minuta. Umešati maslac i servirati uz meso.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.