
Shutterstock
CARSKI FRANCUSKI PAUFLEK! Kako da vam meso bude NIKAD MEKŠE! (Recept)
Pauflek je nepravedno zapostavljen deo junećeg mesa. Lepo je prošaran masnoćom i ako se dobro pripremi veoma je sočan i ukusan. Ovo je takođe način da se na sto pred goste u bilo kojoj prilici iznese impresivno glavno jelo o kome će se dugo pričati...
Sastojci:



800 g junećeg paufleka u komadu Shutterstock
dve kašike maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
120 ml crnog vina
dve-tri kašike maslaca
tri kašičice provansalske mešavine začina
so, biber
Priprema:
Pauflek oprati, prosušiti, nožem unakrsno plitko zarezati na više mesta, pa staviti u adekvatnu posudu. Preliti uljem i polovinom vina, posoliti, pobiberiti i začiniti provansalskom mešavinom začina. Staviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan meso ocediti i prosušiti, prebaciti u podmazan pleh i peći u rerni na 200 stepeni 25-30 minuta. Meso izvaditi iz rerne, staviti na tanjir i prekriti folijom. Marinadu sipati u šerpicu, dodati sokove od pečenja i preostalo vino, pa kuvati uz mešanje na jakoj vatri dva-tri minuta. Umešati maslac i servirati uz meso.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
cooking.rs/informer.rs | Nedelja, 05. 12. 2021.
-
ićeipiće/informer.rs | Nedelja, 05. 12. 2021.
-
cooking.rs/informer.rs | Ponedeljak, 29. 11. 2021.