• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.01.2022

13:04

OVE GREŠKE MNOGI PRAVE U PRIPREMI TESTENINE! Vodite računa o ovim stvarima!

Recepti

OVE GREŠKE MNOGI PRAVE U PRIPREMI TESTENINE! Vodite računa o ovim stvarima!

Podeli vest

Budući da je jednostavna za pripremu, brzo zasiti, a obožavaju je i deca, testenina je u mnogim kuhinjama neizostavna kao prilog ili kao celoviti obrok, ali čini se da većina ljudi u pripremi prave iste greške

Ovo su samo neke od grešaka koje mnogi prave.

Nemojte je prekuvati

Trebalo bi da bude ‘blago čvrsta’ i lako se žvaće, i svuda ima ujednačenu boje. Zato je proverite minut pre nego istekne preporučeno vreme kuvanja, a nikad nemojte to vreme prekoračiti da ne postane kašasta.

Pazite na odnos testenine i vode

Testenini je dok se kuva potrebno puno prostora za širenje, pa vam je potrebna i veća šerpa, a u njoj se neće ni lepiti u ključaloj vodi. Takođe, trebalo bi je redovno mešati.

Nemojte dodavati maslinovo ulje u vodu

Iako zaista jeste zdravo i dobro za mnoga jela, nemojte testenini dok se kuva dodavati maslinovo ulje da se ne slepi, jer će ono na njoj ostariti sloj koji sprečava i da se umaci sjedine s testeninom.

Foto: Printscreen You Tube

Testenina

Nakon ceđenja nemojte baciti vodu

Obavezno posolite vodu za testeninu čim proključa, a dodavanje malo vode od testenine u sos pomaže da se razredi ako je potrebno i pojačava ukus bez dodavanja soli.

Nemojte je ispirati

Jer ćete isprati i ukus testenine, a izgubićete i deo skroba koji pomaže u vezivanju sosa s testeninom.

Pazite koji sos ide uz koju testeninu

Špagete dobro idu uz bolonjeze, a slažu se i s kremastim sosevima, dok se kratka testenina u obliku cevi najbolje slaže s sosovima od povrća.

Nemojte preterivati ​​sa sosevima

Pokušajte da testenina bude ‘premazana’ umakom, a ne da se  utapa u njemu: oceđenu testeninu stavite u veliku posudu, a zatim polako dodajte i umak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija