• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

02.01.2022

11:04

PAMUK POGAČA SA JOGURTOM! Neodoljiva i hrskava  - idealna za doručak (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

PAMUK POGAČA SA JOGURTOM! Neodoljiva i hrskava - idealna za doručak (VIDEO)

Podeli vest

Početak Nove godine treba da ulepšate sebi ukusnim obrokom, a za doručak vam predlažemo hrskavu pogaču sa jogurtom

Potrebno je:

200 ml jogurta

100 ml mleka
2 jaja
50 ml maslinovog ulja
20 gr kvasca
1 kašičica šežera malo soli
600-650 gr brašna
50 gr maslaca za premazivanje
žumace

Foto: bakina kuhinja

Pogača

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer pa kad zapeni sipati u vanglicu. Dodati mlako jogurt, jaja i uje. Dodavati brašno dok se ne dobije mekše glatko testo. Malo posoliti. Pokriti da odmori 30 minuta. 

Testo podeliti na dva dela veće i malo manje. To veće podeliti na 4 dela oblikovati lopte pa pokriti 5 minuta. Svaku loptu razvaljati u obliku tanjira premazati tanko sa maslacom i stavljati jednu preko druge. 

Zadnju ne treba mazati. Rukama malo  pritisnuti, pa iseći na 8 trouglova. Pleh 22 cm obložiti pek papirom . Ređati trouglove u krug pleha jedan širi deo pa uži / uvrh / do ivice i tako redom naizmenično. 

Napraviti jedan valjak, mali, pa iseći na osam delova i rukama oblikovati male loptice  pa ubaciti između trouglova do ivice pleha. Od drugog dela testa ostaviti vrlo mali  deo loptice za sredinu i jedan manji deo za jednu . 

Ostali podeliti na pola razviti prvi u pravougaonil pa premazati maslacom.  I drugi deo razviti pa poklopiti  prvi deo- Iseći na trake 1cm, pa spojiti dve i uviti kiku, seći kike pa ubaciti na ivice gde se spajaju trouglovi jedan ide ka sredini a drugi ka ivici. Napraviti još jednu tanju kikicu  obaviti oko loptice koja ide u sredinu pa ubaciti u sredinu pogače. 

Ostaviti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko 40 -45 min. Pokriti da odmori pa izvaditi iz pleha.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija