• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

03.01.2022

20:03

ĐUMBIR TORTA sa ŠLAGOM od MASKARPONEA! Jednostavna, a preukusna!

Shutterstock

Recepti

ĐUMBIR TORTA sa ŠLAGOM od MASKARPONEA! Jednostavna, a preukusna!

Podeli vest

Sezona je torti i kolača, pa što ne biste napravili ovu đumbir tortu sa šlagom od maskarponea, odlično se uklapa u ove praznične dane. Uživajte!

Sastojci: 

tri četvrtine šolje maslaca
dve šolje smeđeg šećera
šolja meda

šolja mlaćenice 
tri veća jajeta
dve kašike mlevenog đumbira
kašika cimeta
kašičica i po praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
četiri šolje brašna
800 ml slatke pavlake
350 g maskarponea
100 g šećera u prahu

Foto: Shutterstock

Đumbir torta u duhu praznika

Priprema: 

U većoj posudi umutiti otopljeni maslac, šećer, med, šolju tople vode, mlaćenicu i jaja. U drugoj činiji sjediniti đumbir, cimet, prstohvat soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobijenu mešavinu dodati u smesu od maslaca, postepeno dodavati brašno i sve dobro sjediniti. Podeliti u tri-četiri kalupa obložena papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni 35 minuta. U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa maskarpone sirom i šećerom, filovati kore i složiti tortu.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija