PASULJ PREBRANAC! Tradicionalno posno jelo!

Shutterstock

14:45 Recepti 0

informer.rs | 05. 01. 2022.

PASULJ PREBRANAC! Tradicionalno posno jelo!

Prebranac je odlično i ukusno jelo, idealno za dane posta

Preporučujemo da spremite posni prebranac.

Sastojci:

300 g pasulja
1,5 kg crnog luka
150 ml ulja
dve kašike mlevene paprike
lovorov list
majčina dušica
so, biber

youtube printscreen

Prebranac


Priprema:

Pasulj oprati, staviti u činiju, preliti hladnom vodom, pa ostaviti da prenoći. Sutradan ga ocediti, staviti u šerpu, preliti novom vodom, pa kuvati dok ne proključa. Opet procediti i naliti vodom, dodati tri-četiri iseckane glavice crnog luka, posoliti i pobiberiti, pa kuvati dok pasulj ne omekša.
U međuvremenu preostali luk iseći na rebarca, pa ga pržiti u dosta ulja na umerenoj temperaturi. Kad omekša, umešati mlevenu papriku, začiniti po ukusu, pa dodati oceđen pasulj i sve dobro sjediniti. Prebaciti u podmazanu vatrostalnu činiju, odozgo staviti lovor i majčinu dušicu, pa peći u rerni na 180 stepeni dok ne ispari višak tečnosti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.