• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinakuhinja/informer.rs

16.01.2022

14:48 >> 14:50

PILEĆI BATACI u SOJA SOSU i MARINADI! Neopisivo dobro! (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

PILEĆI BATACI u SOJA SOSU i MARINADI! Neopisivo dobro! (VIDEO)

Podeli vest

Kada ste u žurbi ili vam se baš ništa ne kuva, idealno je pripremiti ovakav tip jela oko kojih nema puno posla. Napravite marinadu, premažete, zapečete i služite uz krompir. Uživajte!

Sastojci:

2 pileća bataka bez kosiju
4 kašike soja sosa
4 čena belog luka

50 ml malsinovog ulja
mala glavica crnog luka
malo karija
biber, so
kašičica meda meda
krompir za prilog

Foto: Printscreen You Tube/bakina kuhinja

Batake odvojite od kostiju

Priprema:

Piletinu odvojiti od kostiju. U uzani bokal sipajte soja sos, maslinovo ulje, nasečen crni i beli luk, kari biber i kašičicu meda. Sve blenderom dobro izblendati i sipati preko mesa i dobro utrljati. Ostaviti u frižideru 2-3 sata, najbolje preko noći. Na vrlo malo ulja meso prepržiti na kratko sa jedne i druge strane i posoliti. Ostatak marinade sipati na krompir i izmešati, posoliti i dodati po želji mlevenu papriku. Odozgo staviti meso i peći u rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

Prijatno!

POGLEDAJTE VIDEO:





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija