NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU! Ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!

Pixabay

19:13 Recepti 0

informer.rs/miss7.24sata.hr | 17. 01. 2022.

NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU! Ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!

Pohovana piletina je jelo koje malo ko ne voli, zar ne?


Sastojci:

kašičica mlevene paprike

2 kašičice soli 

kašičica čilija u prahu

kašičica crnog bibera

po pola kašičice celerove soli, sušene žalfije, belog luka u prahu, mlevenog bibera, suvog origana,  bosiljka i majorana

1 i po šolja univerzalnog brašna

kašika smeđeg šećera

celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)

jaja (broj po potrebi)

ulje za prženje

Pixabay

Tajna dobrog ukusa je u začinima

Priprema: 

Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena jaja da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.