PUNJENI LUK! Lako se pravi, a brzo se jede

Pixabay

15:48 Recepti 0

Informer | 22. 01. 2022.

PUNJENI LUK! Lako se pravi, a brzo se jede

Ukoliko volite luk, onda će vas obradovati što ova zdrava namirnica može da se napravi za ručak


Sastojci:

šest glavica luka

šest traka slanine
svež ruzmarin
tri kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
čaša kisele pavlake
so, biber

Shutterstock

Luk

Očistite sve glavice luka od ljuske i kuvajte 10 minuta u kipućoj vodi. Izvadite ih i ostavite da se malo ohlade. Nožem pažljivo odsecite vrhove i izdubite sredinu tako da dno ostane celo.

Obmotajte svaku glavicu trakom slanine i pričvrstite je čačkalicama, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda napravite fil. Iseckajte sitno sredinu i vrhove i propržite na dva-tri minuta, pa ga dodajte kiseloj pavlaci.

Ovim punite šuplje glavice luka, posolite i pobiberite, pa pospite parmezanom i ukrasite grančicom ruzmarina. Pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.