
Printscreen You Tube/emilina kuhinja
ROL VIRŠLE! Večera kojoj niko neće odoleti!
Ne postoji ukusnija večera od ove! Napravite ukusne kiflice sa viršlama za sve ukućane
Meko i vazdušasto testo, punjeno viršlama morate da probate!



Sastojci:
1 kg mekog brašna Printscreen You Tube/emilina kuhinja
1 kašika šećera
15 g suvog kvasca
2 kašike soli
500 ml vode
100 ml ulja
1 kg viršli ( klasične viršle sečene na pola )
1 jaje
Priprema:
U toplu vodu staviti šećer i kvasac, promešati i ostaviti desetak minuta da odstoji.
U posudu za mešenje staviti brašno i so i promešati. Brašnu dodajemo nadošao kvasac i skoro svo ulje. Ostavljamo malo da se testo premaže. Umesiti od navedenih sastojaka testo.
Premazati ga ostavljenim uljem, pa pokriti kesom ili folijom i ostaviti na toplom mestu da odstoji.
Dok čekamo da testo naraste skuvamo viršle i izvadimo ih na čistu krpu da se hlade i ocede.
Nadošlo testo uz malo brašna premesiti i podeliti na tri dela.
Svaki deo razvući vodoravno nakih 70 cm, odokativno i širine nekih 25cm.
Preseći vodoravno na dva dela, preseći viršle na pola i poslagati celom dužinom jednu do druge sa razmakom od po 5 mm izmedju njih. Iseći izmedju viršli nožem za picu pa svaki deo testa iznad viršle opet nožem za picu “izreckati”. Uviti svaku viršlu i poslagati u pleh.
Tako uraditi sa svim testom.
Ostaviti da odstoje 30 minuta ( prva tura ), pa premazati jajetom i uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Peći jedan po jedan pleh počevši od onog koji je prvi, sve dok lepo ne porumene, nekih 20 minuta, zavisno od rerne.