• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

11.04.2022

12:35

JUNEĆA DŽIGERICA U SAFTU! Brz i jeftin ručak!

Shutterstock

Recepti

JUNEĆA DŽIGERICA U SAFTU! Brz i jeftin ručak!

Podeli vest

Fino meso u ukusnom saftu koje se lako i brzo priprema je sve što nam je potrebno kada s napornog posla dođemo kući. Juneća džigerica sa pire krompirom je jedan od takvih recepata... Uživajte!

Sastojci: 

veća glavica crnog luka
600 g juneće džigerice
tri čena belog luka

maslinovo ulje
50 ml pavlake za kuvanje
500 g krompira
komadić maslaca
malo mleka
so, biber

Foto: Shutterstock

Juneća džigerica u saftu

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan crni i beli luk. Dodati džigericu isečenu na šnicle, pržiti nekoliko minuta, pa posoliti, pobiberiti i začiniti lovorom. Preliti sa malo vode, pa kuvati na umerenoj vatri oko sat vremena. Kad je džigerica gotova, umešati pavlaku za kuvanje, krčkati još minut-dva, pa skloniti s vatre. Krompir skuvati u slanoj, ključaloj vodi, ocediti, propasirati, umešati maslac i mleko, pa sve dobro izmiksati. Poslužiti sa džigericom dok je toplo.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija