SVINJSKI VELINGTON! Najbolje od praseta, a jednostavno za pripremu!

Shutterstock

12:45 Recepti 0

iće&piće | 23. 05. 2022.

SVINJSKI 'VELINGTON'! Najbolje od praseta, a jednostavno za pripremu!

Junetina "velington" može da se pripremi i sa svinjsikm fileom, a priprema uopšte nije komplikovana, iako možda nekima na prvi pogled tako izgleda... Uživajte!


Sastojci: 

750 g svinjskog filea u komadu
blok lisnatog testa
120 g pršute (njeguške)
kašika senfa
kašika ulja
kašika maslaca
250 g šampinjona
manja glavica crnog luka
žumance
so, biber

Shutterstock

Svinjski "velington"

Priprema: 

File posoliti, pobiberiti i premazati senfom, te pržiti u tiganju na zagrejanom ulju i maslacu minut-dva po strani. Izvaditi i staviti na toplo, a u isti tiganj ubaciti sitno seckan crni luk i šampinjone. Začiniti i mešati dok ne ispari sva tečnost. Šnite pršute poređati jednu do druge, odozgo rasporediti fil od pečuraka, na sredinu staviti file, pa čvrsto umotati. Potom sve staviti na rastanjeno lisnato testo, krajeve premazati žumancetom i opet umotati. Staviti na pleh, premazati ostatkom žumanceta, posoliti i peći u rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.