BAKLAVA BEZ KORA! Fantastična poslastica za čitavu porodicu (VIDEO)

bakina kuhinja

09:00 Recepti 0

Bakina kuhinja | 27. 05. 2022.

BAKLAVA BEZ KORA! Fantastična poslastica za čitavu porodicu (VIDEO)

Ako ste ljubitelj baklave, onda probajte da napravite ovu starisnku poslasticu bez kora

Potrebno je:

Za preliv:

300 gr šećera
100 ml. vode
1 vanilin šećer
1/2 limuna

Za baklavu je potrebno:

4 jaja
4 kašike šećera
100 gr brašna
100 gr griza
100 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
100 g seckanih oraha
100 gr suvog grožđa
muskatni oraščić
malo cimeta

bakina kuhinja

Baklava bez kora

Priprema:

Staviti šećer, dodati vodu, limun i vanilin šećer. Ostaviti da se skuva i sirup postane gust, pa ohladiti. Umutiti belanca sa šećerom.


Dodati brašno i griz sa praškom za pecivom, žumanca, ulje, jogurt, pola oraha seckanih, suvo grožđe, cimet i sve polako izmešati. 

Pleh  premazati uljem i posuti brašnom. Pleh veličine 30x20 cm sipati u pleh,  pa odozgo posuti ostatak seckanih oraha i peći na 200 stepeni C  oko 30 minuta. Pečenu baklavu iseći na kocke, pa je preliti prohlađenim sirupom i jesti kada upije.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.