• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2022

12:04

DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA! Osvežavajuća poslastica kojoj niko ne može da odoli

Recepti

DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA! Osvežavajuća poslastica kojoj niko ne može da odoli

Podeli vest

Bliži se leto, a sladoled je jedna od omiljenih poslastica. Zbog toga je pravo vreme da napravite domaći sladoled od višanja koji će biti bolji nego kupovni

Sastojci:

300 g zamrznutih višanja
150 g šećera
kesica vanilin-šećera
tri dl kisele pavlake

tri dl slatke pavlake
nekoliko kapi višnjevače

Foto: Shutterstock

Sladoled od višanja

Priprema:

Odmrznite višnje. Trećinu višanja odvojte sa strane. Ostatak voća kuvajte sa šećerom i vanilin-šećerom na jačoj vatri dok ne dobijete gustinu kao za džem. Ostavite da se dobro ohladi.

 Pripremljeno voće pomešajte s kiselom pavlakom, pa dodajte nekoliko kapi višnjevače. Umutite slatku pavlaku, dodajte očišćene višnje i smesu od kisele pavlake. Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini.

Kremastu smesu stavite u plastičnu posudu s poklopcem, pa odložite u zamrzivač. Sladoled služite uz keks.

 

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija