KAO PRILOG ILI LAGANA VEČERA! Napravite grilovane PEČURKE - dodajte OVE začine i uživaćete u svakom zalogaju!

Shutterstock

20:00 Recepti 0

Iće i piće | 12. 06. 2022.

KAO PRILOG ILI LAGANA VEČERA! Napravite grilovane PEČURKE - dodajte OVE začine i uživaćete u svakom zalogaju!

Kada ne znate šta biste pravili za večeru, grilovane pečurke su uvek dobar izbor


I dok mnogi uglavnom samo stave pečurke na tiganj ili gril, eventualno dodajući so, mi vam predlažemo da probate ovaj način pravljenja:

SASTOJCI:

  • 10 većih šampinjona
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašika soja-sosa
  • sok i kora limuna
  • dva čena belog luka
  • malo ruzmarina
  • so, biber

PRIPREMA:

U veću činiju sipati ulje, soja-sos, so i rendanu koru limuna, izgnječeni beli luk, so, biber i malo svežeg iseckanog ruzmarina, pa dodati pečurke isečene na polovine i sve dobro promešati. Ostaviti da se marinira pola sata u frižideru, pa peći na roštilju desetak minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.