
Shutterstock
DOMAĆE PLJESKAVICE! Ukusan ručak za celu porodicu!
Ukusnu i sočnu pljesku ne morate da jedete samo kada ste u restoranu, možete je pripremiti i u toplini svoga doma
Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa



1 glavica luka
200 ml vode
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 kašičice aleve paprike
prstohvat šećera

Printscreen You Tube
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini. Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Ponedeljak, 20. 06. 2022.
-
Informer.rs/J.G. | Ponedeljak, 20. 06. 2022.
-
informer.rs/kuhinjica-mignone.blogspot.com | Ponedeljak, 20. 06. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 19. 06. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 19. 06. 2022.
-
Iće i piće | Nedelja, 19. 06. 2022.