
bakina kuhinja
VEZANE SARME KOJIMA NEĆETE ODOLETI! Ručak za desetku - omiljeno jelo na nov način (VIDEO)
Ukoliko volite sarme, možete da se poigrate, pa napravite nešto drugačije tako da one budu vezane
Potrebno je:
1 glavica slatkog kupusa



1 veća šargarepa
veza mladog crnog luka
1 mladi krompir
100 ml kuvanog paradajza
2 kašičice brašna
1 svež paradajz
crvena ml. paprika
beli luk
biber, so
peršunov list
ulje

bakina kuhinja
Priprema:
U dublju šerpu staviti izdubljeni kupus i kuvati 5 minuta, pa hvataljkom odvojiti listove i ohladiti. Skinuti nožem koren i naši listovi su spremni za spremanje najbolje posne sarme.
Iseckati sitno crni luk, dodati seckanu šargarepu pa propržiti, dodati opran pirinča, krompir, sečen paradajz na kockice, beli luk, biber, papriku crvenu mlevenu i izjednačiti. List raširiti na dasku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice i uviti sarmu spravljajući list da sarma bude što tvrđe uvijena.
Tepsiju podmazati, pa ređati sarmice. Uzeti 300 ml tečnosti gde se kuvao kupus pa ubaciti 2 kašičice brašna i žicom promućkati.
Dodati 100 ml duvanog paradajza, pa preliti sarmice. Još malo premazati uljem i peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 minuta.
Možete je pokriti do polovine pa otkriti da zarumene.


BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Sreda, 22. 06. 2022.
-
zenski magazin/informer.rs | Sreda, 22. 06. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 22. 06. 2022.
-
Iće i piće | Sreda, 22. 06. 2022.