VEZANE SARME KOJIMA NEĆETE ODOLETI! Ručak za desetku  - omiljeno jelo na nov način (VIDEO)

bakina kuhinja

09:00 Recepti 0

Bakina kuhinja | 23. 06. 2022.

VEZANE SARME KOJIMA NEĆETE ODOLETI! Ručak za desetku - omiljeno jelo na nov način (VIDEO)

Ukoliko volite sarme, možete da se poigrate, pa napravite nešto drugačije tako da one budu vezane


Potrebno je:

1 glavica slatkog kupusa

1 lonče od 100gr. pirinča
1 veća šargarepa
veza mladog crnog luka
1 mladi krompir
100 ml kuvanog paradajza
2 kašičice brašna
1 svež paradajz
crvena ml. paprika
beli luk
biber, so
peršunov list
ulje

bakina kuhinja

Vezane sarme

Priprema:

U dublju šerpu staviti izdubljeni kupus i kuvati 5 minuta, pa hvataljkom odvojiti listove i ohladiti. Skinuti nožem koren i naši listovi su spremni za spremanje najbolje posne sarme.

Iseckati sitno crni luk, dodati seckanu šargarepu pa propržiti, dodati opran pirinča, krompir, sečen paradajz na kockice, beli luk, biber, papriku crvenu mlevenu i izjednačiti. List raširiti na dasku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice i uviti sarmu spravljajući list da sarma bude što tvrđe uvijena. 

Tepsiju podmazati, pa ređati sarmice. Uzeti 300 ml tečnosti gde se kuvao kupus pa ubaciti 2 kašičice brašna i žicom promućkati.

 Dodati 100 ml duvanog paradajza, pa preliti sarmice. Još malo premazati uljem i peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 minuta. 

Možete je pokriti do polovine pa otkriti da zarumene.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.